Senegal
Le Sénégal ? C’est génial !

 • 16+
 • Afrika
 • Frans

Afrika - Senegal
VANAF 4E MIDDELBAAR

Le Sénégal ? C’est génial !

Had je ooit nog maar dúrven dromen van een Franse taalreis in Senegal? Mis deze kans niet en ontdek de vele facetten van dit prachtige Afrikaanse land. Je reist met een prauw, 4×4’s, een koets en op de rug van een dromedaris door tropische wouden, historische steden, uitgestrekte natuurgebieden, vissersdorpen en zelfs een stukje woestijn. Vergaap je aan de prachtige natuur, maak kennis met de plaatselijke bevolking en ontdek de rijke smaken van de traditionele keuken. Je zal ogen en oren tekort komen om dit veelzijdige land in je op te nemen – en de kennis van het Frans sijpelt haast vanzelf binnen!

PROGRAMMA

Deze Franse reis in Senegal is echt sensationeel! Schrijf je snel in en verzeker je van jouw plaatsje voor deze unieke ervaring.

 • Dag 1: vertrek vanuit Brussel, via Dakar naar Lac Rose.
 • Dag 2: Lac Rose – Kayar – Saint Louis.
  Een niet-alledaagse oversteek van dit meer met een prauw, gevolgd door een rit in een 4×4 truck. Je bezoekt het ambachtelijke vissershaventje Kayar en de typische markt van Thiès en beleeft ook een rit doorheen een woud van palmbomen en baobabs.
 • Dag 3: Saint-Louis – Nationaal Park van Djoudj – Saint-Louis.
  Bezoek aan het nationaal park van Djoudj (Unesco natuurerfgoed) waar je pelikanen, flamingo’s en andere vogels, reptielen en zoogdieren kan spotten. Rondrit met een koets en bezoek aan de historische stad met de koloniale wijken.
 • Dag 4: Saint-Louis – Nationaal Park Langue de Barbarie – Lompoul.
  Bezoek aan het nationaal park Langue de Barbarie, een schiereiland aan de Atlantische Oceaan waar je zeeschildpadden en talrijke vogelsoorten te zien krijgt. Rit naar Lompoul met een 4×4 truck en tocht met dromedarissen. ’s Avonds geniet je van muziek en een avondmaal in een woestijnkamp en overnacht je in een typische tent uit Mauretanië.
 • Dag 5: Lompoul – Mekhé – Thiès – Nguerigne – Saly.
  Rit naar Mékhé en bezoek aan een atelier waar je ziet hoe schoenen ambachtelijk gemaakt worden. Bezoek aan het park van Nguerigne met lunch in de botanische tuin tussen talrijke exotische vogels.
 • Dag 6: Saly / optioneel Sine Saloum.
  Zwemmen, ontspannen en genieten van het strand of deelnemen aan de talrijke activiteiten in het hotel. Optioneel: ontdekking van het nationaal park van de Saloum-delta. Prachtige prauwtocht doorheen de mangrove en bezoek aan de drie eilanden van Mar met een ossenkar.
 • Dag 7: Saly – Joal Fadiouth en Safari Bandia.
  Uitstap naar het dorpje Joal en bezoek aan het schelpeneiland van Fadiouth. Een ranger neemt je in een 4×4 mee op minisafari in het dierenreservaat van Bandia om de talrijke diersoorten te observeren: witte neushoorns, grote koedoes, Kaapse elanden, giraffen, struisvogels, buffels, wrattenzwijnen, antilopen, apen …
 • Dag 8: Saly – Dakar – Gorée – Terugkeer naar België.
  Vrije voormiddag in Saly. In de namiddag vaar je met een sloep naar het eiland Gorée. Je maakt er kennis met de geschiedenis van de West-Afrikaanse slavenhandel. Nadien volgt een stadsbezoek in Dakar. Terugkeer richting België.

Franstalige begeleiders (uit België) zullen je gedurende de ganse reis begeleiden. Tijdens de excursies ter plaatse zal ook een Franstalige lokale gids aanwezig zijn.

ACCOMMODATIE

Dag 1: overnachting in Lac Rose – hotel Chez Salim.

Dag 2 en 3: overnachting in Saint Louis, regio Langue de Barbarie.

Dag 4: overnachting in woestijnkamp te Lompoul.

Dag 5, 6 en 7: overnachting in Saly – hotel Le Royam.

Dag 1 tot en met dag 5 zijn in vol pension. Hier zijn ontbijt, lunch en avondmaal inbegrepen.

Dag 6, 7 en 8 zijn in half pension. Hier zijn ontbijt en avondmaal inbegrepen. Lunch is dan apart te betalen.

VERVOER

 • vervoer met vliegtuig, rondreis ter plaatse in minibus.

In deze prijs zijn volgende kosten inbegrepen: overnachtingen, de meeste maaltijden*, vervoer, bovenvermelde excursies met uitzondering van Sine Saloum, Europ Assistance.
*Alle maaltijden zijn inbegrepen van dag 1 t.e.m. dag 5. Vanaf dag 6 is alleen ontbijt en avondmaal inbegrepen.

Beschikbaarheid

Meer informatie

"We staan garant voor een persoonlijke aanpak. Tijdens de taalvakanties zijn wij daarom 24/24 uur bereikbaar."

Hilde Depauw