FAQ

Hoe kan ik inschrijven? lees meer

Inschrijven kan via de website of telefonisch op 056 21 35 60. Bij elke taalvakantie vind je een handige button met ‘Boek nu’.

 
Wanneer krijg ik bevestiging van mijn inschrijving? lees meer

Onmiddellijk na jouw inschrijving ontvang je per mail een automatische bevestiging. Enkele dagen daarna ontvang je de nodige documenten per post.

 
Wanneer moet ik betalen? lees meer

Bij de inschrijving kan je onmiddellijk het voorschot online betalen. Enkele weken voor het vertrek ontvang je alle praktische inlichtingen en een overschrijvingsformulier om het saldo te betalen.

 
Is er nog plaats voor een bepaalde taalvakantie? lees meer

Op de website vind je bij elke taalvakantie het aantal beschikbare plaatsen. Deze aantallen worden voortdurend bijgewerkt.

 
Hoe vaak wordt de taal gesproken? lees meer

Klik hier om alle uitleg hierover te lezen.

 
Wat gebeurt er als ik annuleer? lees meer

Alle annulatievoorwaarden vind je online terug bij de ‘Praktische voorwaarden’.

 
Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik samen met een vriend(in) in dezelfde groep zit of in dezelfde kamer slaap? lees meer

Wij houden zoveel mogelijk rekening met jouw wensen. Heb je speciale vragen, dan kan je die invullen bij ‘Opmerkingen’, onderaan de inschrijvingsfiche. Indien jouw vriend(in) ongeveer hetzelfde taalniveau heeft, zullen we jullie waar mogelijk in dezelfde groep indelen. Als de accommodatie beschikt over meerpersoonskamers, kunnen jullie een kamer delen. Indien het individuele kamers zijn, dan krijgen jullie waar mogelijk kamers die naast elkaar liggen.

 
Hoe worden de gastgezinnen uitgekozen? lees meer

Wij (of de verantwoordelijken ter plaatse) kiezen de gastgezinnen heel zorgvuldig uit. Samen met de inschrijvingsbevestiging krijg je van ons ook een vragenlijst. Voor het uitzoeken van jouw gastgezin houden wij zoveel mogelijk rekening met de gegevens die je daar zelf invult.

 
Zijn er zowel Nederlandstalige als Franstalige deelnemers tijdens de taalvakanties? lees meer

Ja, dit is inderdaad het geval voor alle ski- en snowboardvakanties en voor alle Engelse taalvakanties in het buitenland. Dit is een succesformule om zo je talenkennis nog meer te verrijken.

 
Als ik op het moment van de taalvakantie nog geen 13 jaar ben, kan ik mij dan toch al inschrijven voor de taalvakanties voor 13- tot 18-jarigen? lees meer

Ja, dat kan. Deze taalvakanties zijn bedoeld voor jongeren die in de loop van dat jaar 13 worden of geworden zijn. Ben je op het einde van het jaar geboren, dan kan je hier dus ook al aan deelnemen.

 
Mijn dochter is 14 jaar. Als ze kiest voor een taalvakantie voor 14- tot 18-jarigen, kan ze dan in een groep van 18-jarigen terechtkomen? lees meer

Nee, de groepen worden opgedeeld volgens leeftijd en taalniveau. Wij maken een eerste indeling op basis van de gegevens op de inschrijvingsfiche. De eerste dag van de taalvakantie krijgen alle deelnemers nog een kleine test om na te gaan of iedereen in de juiste groep zit en zo op het juiste niveau les krijgt.

 
Wie contacteren bij grensoverschrijdend gedrag (pesten, agressie, discriminatie, beledigingen, mishandeling, online risico’s …)?  lees meer

Ons doel is om elke deelnemer naar huis te laten terugkeren met een onvergetelijke ervaring, nieuwe vrienden en een rugzak vol zelfvertouwen en kennis. Wanneer grensoverschrijdend gedrag optreedt tijdens een taalvakantie wordt er dan ook direct opgetreden.

Binnen Depauw taalvakanties buitenland is Hilde Depauw het aanspreekpunt integriteit (API).  Zij is voor, tijdens en na de taalvakanties 24/24 te bereiken via +32 477 52 83 70 of via hilde@depauwinternational.be. Daarnaast functioneert op elke kamplocatie de coördinator van het kamp als vertrouwenspersoon ter plaatse. Deze contactgegevens kan je terugvinden op de laatste inlichtingen.

Iedereen kan bij onze API terecht! Vrijwilligers, maar ook deelnemers van de kampen of hun ouders …