Gedragscode

Ons doel is om elke deelnemer naar huis te laten terugkeren met een onvergetelijke ervaring, nieuwe vrienden en een rugzak vol zelfvertrouwen en kennis. Omdat tijdens onze taalvakanties naast ‘fun’ ook ‘language’ centraal staat, is het belangrijk om goede afspraken te maken.

Moedertaal/doeltaal

Conversatie en uitspraakoefeningen staan centraal tijdens de taalvakanties. Vanaf 13 jaar wordt van iedereen verondersteld tijdens de volledige vakantie Frans of Engels te spreken (behalve bij de skivakanties). De taalmonitor is dan ook altijd in de buurt om te helpen waar nodig. Als iemand de gekozen taal niet wilt spreken, dan contacteren we de ouders om in samenspraak met de taalmonitoren te zoeken naar een gepaste oplossing.

GSM

Gsm’s laten we liefst thuis! Dat is de beste manier om zorgeloos op taalkamp te vertrekken. Wij zorgen voor foto’s, ambiance en vriendschap! Ben je ouder dan 12 jaar en kan je je smartphone absoluut geen week missen, dan leggen we tijdens het kamp momenten vast waarop je deze kan bekijken.

Roken, drugs & alcohol

Roken is niet toegestaan voor deelnemers jonger dan 16 jaar. Ben je ouder dan 16, dan staan we roken enkel toe wanneer de ouders of de voogd hiervoor op voorhand schriftelijk de toestemming hebben gegeven. Tijdens activiteiten wordt nooit gerookt. Voor alcohol en drugs hanteren wij een absolute nultolerantie!

Veiligheid en sfeer

Safety first! De monitoren, de omgeving en de activiteiten zorgen voor een warme en leuke sfeer. Deze sfeer kan alleen behouden blijven als iedereen elkaar en het materiaal met respect behandelt. We rekenen erop dat iedereen goed zorg draagt voor elkaar en dat eventuele incidenten of pestgedrag onmiddellijk worden gemeld.