Champagne
Aventure pétillante en Champagne !

  • 14-18 jaar
  • Frankrijk
  • Frans

Frankrijk - Champagne
2E T.E.M. 6E MIDDELBAAR

BRUISEND CHAMPAGNEAVONTUUR

In de prachtige Champagnestreek wordt Frans leren een fluitje van een cent, of beter gezegd simple comme bonjour! Jouw verblijf in een warm gastgezin dompelt je tot over je oren onder in de Franse taal en cultuur. In combinatie met de dagelijkse taallessen krijgt je Franse taalvaardigheid zo een ongeziene boost.
Natuurlijk is er ook tijd voor cultuur en ontspanning met een bezoekje aan een champagnekelder en de bijhorende proevertjes. Zet je ook maar schrap voor een flinke dosis actie: lasergame, kanotocht, klimtraject, arbo jump, karabijnschieten …

C’est trop chouette!

PROGRAMMA

Deze bruisende taalvakantie bij een gastgezin is een leuke onderdompeling in de Franse taal en cultuur, in combinatie met toffe bezoeken en sportieve activiteiten.

  • 3 uur per dag taalatelier met ervaren taalmonitoren: opgedeeld in kleine groepjes, volgens taalniveau en leeftijd, met nadruk op conversatie, luisteren en begrijpen.
  • Namiddag- en avondactiviteiten met het gastgezin: je neemt er deel aan het dagelijkse leven waardoor je voortdurend correct Frans kan inoefenen.
  • 4 extra vrijblijvende groepsactiviteiten met o.a. bezoek aan een champagnekelder met proevertjes, laser game, kano, klimtraject, bowling, arbo jump, karabijnschieten, stadsbezoek Reims …
  • voertaal :  Frans

ACCOMMODATIE

Je verblijft in een met zorg uitgekozen gastgezin. We gaan altijd op zoek naar hartelijke en vriendelijke families die alles in het werk stellen om je een onvergetelijke vakantie te bezorgen. Bij het uitkiezen van jouw gastgezin gaan we uit van de gegevens die je op onze vragenlijst invult om zoveel mogelijk rekening te houden met jouw wensen.
Naast onze Franse verantwoordelijke is er tijdens jouw verblijf ook een Belgische verantwoordelijke ter plaatse, bij wie je terecht kan voor alle vragen.

Details:
De adres- en contactgegevens van het gastgezin worden individueel meegedeeld voor vertrek.

VERVOER

  • Vervoer in luxecars
  • Opstapplaats: Kortrijk

Voor het vervoer wordt een supplement van € 60 aangerekend.

Het was een zeer verrijkende taalvakantie met toffe activiteiten en een aangename sfeer. Je wordt in een taalbad gedompeld waardoor je ook echt Frans leert spreken.

Manon Cossement

Super ! Het was echt leuk, veel Frans 'proberen' praten. Ik heb me echt geamuseerd. Ik vond de activiteiten met de hele groep heel leuk. Dit is echt een aanrader hoor !!

Yeabtsega Rouckhout

Ik vond de afgelopen week erg leuk. De groep was hartstikke gezellig, vooral toen we elkaar wat beter leerden kennen. De activiteiten waren daarbij een leuke afwisseling. De lessen waren gezellig, waarbij je tegelijkertijd ook veel Frans leerde.

Floortje Korenhof

Ik heb enorm veel nieuwe ervaringen opgedaan en geweldig genoten van de afgelopen dagen.
Het leven en wonen in een gastgezin laat je echt in contact komen met het Franse leven en de taal.

Marie De Spiegeleire

Ik vond het best wel funky, het was erg gezellig om tijd te spenderen met zowel ons gastgezin als onze groep.
Ik heb erg genoten van de activiteiten en ik heb qua Frans ook best veel bijgeleerd.
Al bij al een heel geslaagde taalvakantie !

Camille Dolfeyn

Het was leuk. Je bent niet alleen in het gastgezin, wat leuker is en je kan ook met de anderen socialiseren bij groepsactiviteiten.
Je leert meer Frans in een gastgezin dus dat is ook goed.

Negin Amani

Meer informatie

"We staan garant voor een persoonlijke aanpak. Tijdens de taalvakanties zijn wij daarom 24/24 uur bereikbaar."

Hilde Depauw